Logo
0722.908.634         office@foraje-epuisment.ro
Foraje Epuisment - KORVIO SRL
Foraje puturi apa si Denisipari puturi
Servicii de foraje puturi si denisipari puturi - suna-ne acum

Mentenanta foraje puturi

Suna acum si profita de promotiile lunii Mai la foraje puturi si denisipari. Reduceri de pana la 25%

Mentenanta foraje puturi

In mod obisnuit, un put de apa executat de catre o echipa foraje puturi specializata nu va avea nevoie de o intretinere propriuzisa sau de efectuarea unor lucrari de mentenanta foraje puturi pentru o perioada buna de timp, uneori chiar de 5 sau mai multi ani. Desigur acest lucru este valabil in conditiile unei exploatari corespunzatoare, in deplina conformitate cu documentatia tehnica oferita de catre echipa de foraje puturi care a realizat lucrarea.

In orice caz, chiar daca nu este vorba despre omentenanta foraje puturi propriuzisa, se impune verificarea periodica (cel putin o data pe an) pentru a ne putea asigura ca totul este in regula si ca putul de apa functioneaza la parametrii normali.

Cum se realizeaza o verificare periodica foraje puturi ?

Asa cum spuneam, fiecare proprietar al unui put de apa realizat prin foraje puturi trebuie sa se asigure ca pe parcursul timpului nu au avut loc modificari substantiale ale nivelurilor de apa (static si dinamic) ale puritatii apei si ale compozitiei sale fizico-chimice.

Intrucat aceasta verificare periodica nu poate fi realizata de catre proprietar datorita lipsei mijloacelor tehnice si a cunostintelor necesare, este necesara contractarea unui specialist in foraje puturi pentru a efectua la anumite intervale de timp o inspectie periodica puturi si pentru a beneficia de cele mai bune recomandari privind activitatile de exploatare si de mentenanta foraje puturi.

Odata ajuns la adresa dumneavoastra acesta va masura nivelul de apa static al forajului ( nivelul la care se afla oglinda de apa atunci cand pompa este oprita ), nivelul de apa dinamic ( nivelul apei cu pompa setata pentru un debit maxim ), notarea nivelelor in fisa tehnica si compararea acestora cu cele din anii precedenti si prelevarea a cel putin doua probe de apa extrasa in vederea testarii lor intr-un laborator specializat (din punct de vedere chimic, fizic si bacteriologic). Daca dupa aceasta verificare periodica foraje puturi totul este in regula se poate continua folosirea sursei de apa fara a necesita lucrari de mentenanta foraje puturi.

Probleme constatate inspectie periodica puturi.

Uneori specialistul in foraje puturi poate identifica anumite probleme si in functie de gravitatea lor va poate recomanda anumite activitati de mentenanta foraje puturi sau denisipari foraje puturi. In continuare vom enumera patru probleme uzuale cu care se pot confrunta proprietarii de foraje puturi.

Nivel de apa static mai ridicat cu peste 10 cm: In acest caz este posibil sa fi aparut o bresa la nivelul inelului de cimentare al forajului dand astfel posibilitatea apei de a comunica cu straturile aflate la suprafata. Este o problema destul de grava deoarece exista riscul unei contaminari. Specialistul in mentenanta foraje puturi va va oferi solutia cea mai potrivita pentru remedierea situatiei.

Nivelul de apa static mai scazut cu peste 10 cm: Are loc din cauza depunerii de nisip in zona filtrelor, blocand astfel patrunderea apei si asigurarea unui debit normal. Se impune efectuarea unor lucrari de denisipare foraje puturi sau a altor activitati de mentenanta foraje puturi.

Nivelul de apa dinamic a crescut iar cel static a ramas la fel: Semnaleaza o eventuala uzura a dispozitivului de pompare (pompa/hidrofor). Se recomanda schimbarea pompei si nu se impun lucrari de mentenanta foraje puturi deoarece forajul nu este afectat

Modificari ale compozitiei apei: Exista numeroase cauze ce pot determina o schimbare a compozitiei apei din punct de vedere fizico-chimic sau biologic. Din pacate solutiile in aceste cazuri sunt relativ putine iar problema trebuie tratata cu maxima seriozitate, putand prezenta riscuri pentru sanatatea dumneavoastra. Un specialist in mentenanta foraje puturi si inspectie periodica foraje puturi va gasi solutia cea mai buna pentru dumneavoastra.

Contacteaza-ne

Foraje Epuisment - KORVIO SRL

0722.908.634

0749.582.395

office@foraje-epuisment.ro

www.foraje-epuisment.ro

Cere oferta de pret