Lucrarile de reabilitare foraje apa constau in:
Denisiparea, curatarea puturilor sau a fantanilor reprezinta o procedura care trebuie executata la intervale de timp pentru a beneficia de apa potabila. Procesul de innisipare al puturilor si al fantanilor reprezinta patrunderea particulelor fine de nisip ale solului in interiorul putului. Astfel se pot bloca filtrele prin care intra apa. Cu timpul, forajul se umple cu nisip, astfel scazand debitul, iar capacitatea de functionare se micsoreaza considerabil. Este nevoie urgent de denisiparea putului sau a fantanei.
Denisiparea este necesara atunci cand depunerile de nisip de pe fundul unui foraj sunt atat de multe incat ajung in dreptul filtrelor, le obtureaza pe acestea din urma si scade debitul forajului.
Modalitatea cea mai eficienta de curatarea a sursei de apa este denisiparea sau decolmatarea, o procedura de eliminare a nisipului din putprin pomparea acestuia. Procesul de denisipare puturi consta in eliminarea nisipului care a intrat in filtrele putului forat cu pompe in sistem tub ejector sau aer-lift in vederea restabilirii cursului lin al apei. Dupa efectuarea denisiparii putului forat, acesta poate fi repus in exploatare cu ajutorul pompelor submersibile, utilizand un debit cu debit crescator, in vederea refacerii filtrului natural din spatele filtrelor forajului.
Procesul de denisipare sau decolmatare va demara cu o spalare propriu-zisa a gaurii si vor fi incorporate urmatoarele manevre:
1. Spalare cu apa curata;
2. Tratare cu substante chimice;
3. Spalarea cu un puternic jet de apa pana ce se realizeaza definitiv denisiparea putului de apa;
Se executa servicii de denisipare/decolmatare puturi si fantani de mica si medie adancime, servicii de igienizare, curatare, limpezire, tratare a puturilor si fantanilor si mentenanta a acestora. Echipa de executie a lucrarilor de denisipare trebuie sa fie o echipa cu o experienta considerabila in acest domeniu, iar printre caracteristicile importante se numara si, dinamica, competenta, pregatirea eficienta, cu experienta si mijloacele necesare in vederea realizarii acestei proceduri intr-o maniera cat mai profesionala.
Pentru ca la suprafata luciului de apa al forajului, in contact cu oxigenul, se pot dezvolta adesea colonii de bacterii aerobe si avand in vedere faptul ca aparitia acestora nu poate fi extrem de daunatoare precum adesea produc reziduri ce ingreuneaza activitatea pompelor si favorizeaza aparitia bacteriilor anaerobe. Daca nu se intervine din timp cu echipamentele speciale de curatare si igienizare puturi/curatare si igienizare fantani, bacteriile anaerobe vor forma colonii de mari dimensiuni care vor elibera in apa substante care vor afecta calitatea apei, substante care pot reprezenta o amenintare pentru consumatorul de apa.
Repararea si intretinerea periodica a echipamentelor este absolut necesara in ceea ce priveste puturile cu apa si de altfel, critica pentru functionarea ireprosabila a acestora. În general, firmele specializate sunt familiarizate cu tot felul de forari pentru apa si ofera reparatii, denisipari, intretinere si analiza a apei la cele mai inalte standarde.
Nisipul in foraj ( fantana, put forat) distrtuge filtrele, pompele si celealte accesorii conectate la acest foraj sau put pentru apa potabila sau industriala.
Denisiparile ( denisiparea putului ) se fac in principiul aer-lift adecvat pentru fiecare foraj (adancime put - diametre foraj) in functie de adancime, diametre,tipul materialului de tubaj folosit la foraj, grosimea tubulaturi putului etc.
Majoritatea oamenilor stiu ca dinamica apei strica forajele.De ce? Pentru ca orice foraj oricat de perfect ar fi executat contine si mici insertii cu nisip de o granulatie extrem de fina insa foarte putina lume stie ca la o anumita viteza (capacitatea de extragere a pompelor, hidrofoarelor, hidromotoarelor) nisipul devine abraziv stricand filtrele forajelor sau fantanilor pentru apa potabila, casnica sau industriala.De aceea orice foraj chiar daca nu se vede la ochiul liber are nisip si trebuie denisipat la o perioada de maxim 7 ani de la executarea forajului doar pentru acontinua buna functionare a acestui foraj cat si al sistemelor conectate acestuia.
Denisiparile le facem cu o echipa specializata cu profesionalism si eficienta cu mentiunea ca avem 17 ani de experientain domeniul forajelor de toate genurile.
Ce sunt denisiparile? La ce ajuta denisiparile? La cat timp se face o denisipare? oare forajul meu este colmatat?de ce am apa cu nisip?
Toate raspunsurile la intrebarile tale despre denisipari au un singur raspuns.
Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie de pret pentru denisiparea putului tau.
Denisiparea este procesul prin care se elimina dopul de nisip format in foraj de-a lungul timpului datorita exploatarii necorespunzatoare a putului.
Echipa noastra foraje-epuisment.RO realizeaza denisipari foraje oriunde in Romania cu ajutorul echipamentelor profesionale pentru denisipari alaturi de o echipa cu mare experienta in realizarea denisiparilor.
Pentru obtinerea unui pret pentru denisipari foraje nu ezitati sa ne contactati.
Foraje Epuisment - KORVIO SRL
0722.908.634
0749.582.395
office@foraje-epuisment.ro
www.foraje-epuisment.ro