Logo
0722.908.634         office@foraje-epuisment.ro
Foraje Epuisment - KORVIO SRL
Foraje puturi apa si Denisipari puturi
Servicii de foraje puturi si denisipari puturi - suna-ne acum

Puturi absorbante

Suna acum si profita de promotiile lunii Mai la foraje puturi si denisipari. Reduceri de pana la 25%

Puturile absorbante sunt tipurile de foraje care au rolul de a coopta o cantitate mare de apa, apa care provine dintr-o sursa externa. De exemplu, un foraj executat pentru un put absorbanta poate capta apa din diverse surse precum:

  • Puturi absorbante pentru sistemele de pompe de caldura apa – apa;

  • Puturi absorbante pentru sistemele de pompe de caldura sol – apa;

  • Puturi absorbante pentru sistemele de pompe de caldura aer – apa;

  • Puturi absorbante pentru apele pluviale;

  • Puturi absorbante pentru apele din drenuri.

Capacitatea de captare al unui put absorbant difera in functie de adancimea la care este forat si bineinteles de zona geografica.

Puturile absorbante se realizeaza in functie de diferite adancimi si dimensiuni pentru a capta apa din multiple surse, in functie de necesitatile fiecarei persoane. Acestea pot fi folosite pentru retinerea volumelor mari de apa care provin din:

  • Instalatiile de drenaj;

  • Pompe de caldura;

  • Sau ape meteorice.

In functie de cerinte firmele specializate executa puturi absorbante cu o capacitate de captare cuprinse intre 300 si 3500 litri pe ora.

Trebuie specificat faptul ca un put absorbant de calitate trebuie sa fie forat pana la contactul direct cu o panza freatica cu scopul de a putea retine astfel o cantitate cat mai mare de apa. In caz contrar acesta va retine doar cantitatea ce ii este permisa prin dimensiunea tubulaturii.

Ideal ar fi in orice situatie sa se respecte recomandarile specialistilor in realizarea puturi absorbante, in ceea ce priveste adancimea si diametrul necesar pentru realizarea unui astfel de foraj. In caz contrar veti fi pusi in situatia de a suporta o lucrare aproape la fel de costisitoare dar total ineficienta.

Intretinerea puturilor absorbante

Pentru a putea beneficia o perioada cat mai indelungata de functionalitatea a forajului este recomandat sa fie efectuate periodic verificari si lucrari de mentenanta. Firma care se ocupa de acest proces, are obligatia de a intocmi o fisa tehnica in care vor fi specificate termenele si perioadele la care putul respectiv va trebui reevaluat. De regula astfel de servicii se executa dupa o perioada cuprinsa intre 3 si 5 ani de la data utilizatii putului.

In cazul in care se descopera mici probleme precum: nisiparea sau colmatarea forajelor, specialistii in foraje puturi absorbante vor demara in cel mai scurt timp lucrarile de intretinere si denisipare care vor reda capacitatea de retentie a forajului prin schimbarea straturilor de material filtrant.

Ce debit de apa poate capta un put absorbant

Un put absorbant poate coopta debite incepand cu 500 litrii pe ora si pana la 3000 litrii pe ora. Cum se executa un put absorbant

Puturile absorbante trebuiesc forate pana la o panza freatica acvifera. Panza freatica trebuie cooptata pentru ca respectivul put absorbant sa poata retine cat mai multa apa.

Se intampla foarte des sa fie solicitate puturi absorbant la un anumit numar de metrii, dar care, in lipsa unei panze freatice, nu este decat o gaura tubata in argila, fara a putea retine apa. Acest put absorbant va retine volumul tubulaturi, dupa care va refula.

Si intr-un final mentionam faptul ca se pot executa puturi absorbante pe diametrele urmatoare: 140 mm, 160 mm, 200 mm, 250 mm, 315 mm.

Review-uri

(2 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
3.5 (2 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(1)
3 stele
(1)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
Bul ...
19.01.2020
Acceptabil
executie put absorbant
Am facut doua puturi absorbante cu acesti baietii Instalatia e manuala dar pentru 14 metrii raport calitate pret a fost ok
Pmf ...
16.01.2020
Bun
foraje monitorizare zona pascani
executie foraje monitorizare pascani multumiti de execcutie

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Foraje Epuisment - KORVIO SRL

0722.908.634

0749.582.395

office@foraje-epuisment.ro

www.foraje-epuisment.ro

Cere oferta de pret