0764.453.411
0748.854.564
SERVICII FORAJE

Foraje puturi monitorizare

Foraje puturi monitorizare

 

Un foraj de monitorizare este un mijloc prin care se pot tine sub observatie atat calitatile chimice ale unei ape subterane, cat si proprietatile hidrologice, toate acestea fiind informatii importante pe baza carora se poate stabili gradul de poluare al apei din adancul pamantului. aceste puturi sunt foarte asemanatoare cu cele pentru apa potabila. Principala deosebire la acest tip de puturi ar fi aceea ca sunt forate la mica adancime.

Forajele de monitorizare poarta denumirea si de foraj de mediu si reprezinta o mica parte din incercarile de a mentine cat mai curate apele din subteran.

Prin faptul ca optati pentru un foraj de monitorizare, inseamna ca alegeti un stil de viata sanatos, ca sunteti o persoana responsabilapreocupata poluarea apelor din subteran.

Foraje de acest tip, respective forajele pentru puturile monitorizate sunt foarte utile atunci cand se studiaza nivelul de poluare a apelor din subsol, cu alte cuvinte, cand se tine sub observatie calitatea apei din panza freatica. Vorbim despre puturi care au impropriu zis, functia de orificii de vizitare. Mai exact, puturi de apa care trebuie sa contina un capac usor demontabil pentru a se putea prelua la nevoie probe de apa, cu scopul de a fi analizate intr-un laborator.

Din analiza mostrelor de apa, rezultatele vor putea identifica modificarile care aavut loc in calitatea apei subterane. Iacest fel se vor putea lua masurile de siguranta necesare pentru prevenirea poluarii si eventual pentru estomparea acesteia. Trebuie sa mentionam faptul ca forajele de monitorizare au un caracter de periodicitate, insa acest lucru il vom detalia in cele ce urmeaza.

Foraje de monitorizare -> foraje de mediu

asa cum am mentionasanterior forajele de monitorizare sunt cunoscute sub numele de foraje de mediu. Sasta pentru cain general, sunt solicitate in special de catre agentiile de protectia mediului, sau de orice alta institutie care urmareste calitatea apelor subterane.

Forajele de monitorizare sunt realizate fara indoiala la solicitarea institutiilor din subordinea ministerului mediului.

Piezometre

De altfel, in cazul forajelor de monitorizare se mai foloseste si termenul de piezometru. Denumirea vine de la un instrument cu care se masoara gradul de comprimare pentru lichide. Cu un piezometru se poate determina si nivelul presiunii hidrostatice.

Din punct de vedere al denumirii, piezometrul, ca mijloc de monitorizare a gradului de poluare aapelor subterane, este un termen incipient in limbajul actual, insa a carei semnificatie poate fi diferita.

Necesitatea unui astfel de foraj

Fermele de animale reprezinta un pericol potential de poluare pentru apa din panza freatica subteranaaceasta panza freatica subteranadevine inevitabil foarte usor de poluasi de contaminat daca fermele de animale vor deversa necontrolaapele reziduale pline de dejectii.

Pentru a evita procesul deversarii, apele cu dejectii sau reziduuri chimice, legislatia de mediu a lua hotararea de a se efectua controale periodice in zonele de actiune ale fermelor de animale, avand in vedere faptul ca un foraj de monitorizare bine exploatat previne cu succes accidentele ecologice.

Orice combinat chimic, depozit de deseuri sau fabrici care folosesc substante periculoase cu riscul de deversare iapa subterana au obligatia de a executa sintretine astfel de foraje de monitorizare (de mediu).suna acum:
0764.453.411
0748.854.564

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota
Acorda o nota
Ai nevoie de un foraj, denisipare puturi, foraje epuisment, puturi absorbante?
Completeaza formularul de mai jos si vei fi contactat in cel mai scurt timp