Logo
0722.908.634         office@foraje-epuisment.ro
Foraje Epuisment - KORVIO SRL
Foraje puturi apa si Denisipari puturi
Servicii de foraje puturi si denisipari puturi - suna-ne acum

Piloti forati

Suna acum si profita de promotiile lunii Mai la foraje puturi si denisipari. Reduceri de pana la 25%

Pilotii sunt elemente structurale de fundare de adancime caracterizate printr-un raport mare intre lungimea 1 si latura (diametrul) d, in general 1/d > 20. Fisa pilotului inseamna portiunea ingropata in pamant a acestuia prin care se transmite terenului sarcinadata de suprastructura constructiei.

In ceea ce priveste modalitatea de executie a pilotilor forati, ei bine, acestia pot fi din beton sau beton armat, si reprezinta de asemenea, sunt o soluție economica in ceea ce priveste sustinerea si mai ales pentru structurile de construcții mari, grele a caror eforturi de tasare sunt din ce in ce mici, comparativ cu alte structuri.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre modalitatea de alcatuire si de executare a pilotilor din beton, beton armat sau beton precomprimat care se folosesc in special pentru executarea fundatiilor de adancime la toate tipurile de constructii. Pentru lucrarile de poduri, constructii hidrotehnice, alte lucrari de arta speciale, se completeaza de catre proiectant pe fisele de sarcini aferente informatiile care contin conditiile suplimentare specifice fiecarei lucrari in parte.

sa vedem si unde sunt utilizati pilotii forati.

Unde sunt utilizati pilonii forati?

Pilotii forat sunt utilizati in locuri si cazuri specifice precum:

  • In cazul unor fundatii: Rolul pilotii forati este foarte important si ajung sa fie extrem de eficienti in momentul in care devine absolut necesara sustinerea unor sarcini majore. De asemenea, se utilizeaza si pentru consolidarea fundatiilor in aproape toate tipurile de teren;

  • In consolidarea unor excavatii adanci in zonele urbane;

  • In consolidarea terenurilor: important este sa mentionam faptul ca pilotii forati previn alunecarea terenurilor si protejeazalucrarile de consolidare a acestora;

  • In ceea ce priveste infrastructura, pilotii forati sunt utilizati in constructia tunelurilor, a soselelor, podurilor sau a digurilor, de altfel asa cum am mentionat si detaliat in randurile de mai sus.

O alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o aducem la cunostinta publicului este ca pilotii forati difera in functie de anumite criterii, astfel daca vorbim din punct de vedere al efectului pe care il au asupra terenurilor, acestia se clasifica in:

  • piloti forati de dislocuire;

  • si piloti forati de indesare.

Cei de dislocuire sunt implementati dura forarea unei gauri si indepartarea unui volum de pamant egal cu cel al pilotului ce urmeaza a fi inserat sau prin insurubare, iar cei prin indesare sunt introdusi in sol prin metode mecanice precum: presare, batere, vibrare, ceea ce determina o compactare a straturilor de pamant aflate in vecinatatea executarii lucrarii.

In general, se utilizeaza pentru consolidarea terenurilor inclinate, iar rolul principal al acestora este nici mai mult nici mai putin cel de a preveni aparitia alunecarilor de teren si a deplasarii straturilor de sol. Piloti forati si-au dovedit atat eficienta cat si utilitatea in protejarea cladirilor, a infrastructurii, dar si a cailor de comunicatie, ceea ce ii face importanti in realizarea lucrarilor de acest tip.

De asemenea, din punct de vedere al tipului de pilon forat identificam doua tipuri, respectiv:

  • Piloti forati din beton;

  • si piloti forati din beton armat.

 Pilotii forati se executa pe baza noroiului bentonitic in solurile nisipoase, argilo-nisipoase.

Pilotii forati  sunt coloane circulare construite din beton armat infipte in pamant. Diametrul pilotilor este de 50 pana la 200 cm si sunt pozitionati la adancimi de 15 pana la 50 m.

Pilotii forati servesc descarcarii unor sarcini structurale mari catre un nivel inferior si mai rezistent al solului.

Echipa noastra foraje-epuisment.RO realizeaza pilotii forati oriunde in Romania cu ajutorul echipamentelor profesionale pentru pilotii foratii de o echipa cu mare experienta in realizarea pilotilor forati.

Pentru obtinerea unui pret pentru pilotii forati nu ezitati sa ne contactati.

Review-uri

(5 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
4.2 (5 review-uri)
5 stele
(2)
4 stele
(2)
3 stele
(1)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
mih ...
24.04.2019
Acceptabil
rapizi,eficienti si seriosi
piloni forati in sectorul 4 spatiu stramt lipit de calcan(perete)mihai
Flo ...
22.04.2019
Excelent
berceni piloni forati
se misca destul de repede si eficient pentru o instalatie manuala .Recomandam
cos ...
25.02.2019
Bun
pinloni consolidare
pilonii au fost executat manual pe un spatiu foarte stramt datorita insistei baietiilor foarte hotarati
Ena ...
03.01.2019
Bun
piloni Forati zona Titan Bucuresti
Am executat cu SC Korvio SRL 80 piloti forati in Bucuresti zona Titan la 4 m adancime diametrul de 350 mm(35cm).Spatiul restrans curte mica aproape de perete cu un soi de instalatie manuala pare primitiva dar extrem de eficienta .
mih ...
06.12.2018
Excelent
executare piloni
Daca aveti nevoie de piloni in spatii stramte sunt ok baietii ca au si instalatii manuale si sunt foarte rapizi.Am avut nevoie de ei in zona Baneasa

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Foraje Epuisment - KORVIO SRL

0722.908.634

0749.582.395

office@foraje-epuisment.ro

www.foraje-epuisment.ro

Cere oferta de pret