Logo
0722.908.634         office@foraje-epuisment.ro
Foraje Epuisment - KORVIO SRL
Foraje puturi apa si Denisipari puturi
Servicii de foraje puturi si denisipari puturi - suna-ne acum

Constructii mai solide datorita pilotilor forati

Suna acum si profita de promotiile lunii Iulie la foraje puturi si denisipari. Reduceri de pana la 25%

In momentul in care avem de realizat o anumita constructie, aparent apar si anumite piedici, care ne pun in situatii dificile. Conform specialistilor cele mai frecvente sunt cele in care suprafata solului nu accepta in mod natural si corespunzator tipul lucrarilor care se executa in timpul unor constructii. Tocmai de aceea majoritatea persoanelor ajung sa apeleze la serviciile companiilor care realizeaza lucrari complexe si care reusesc sa ofere beneficii multiple terenului. Cum se realizeaza toate acestea? Ei bine, prin intermediul pilonilor forati.

Insa, sa vedem ce sunt pilonii forati.

Despre pilonii forati

Pilonii forati sunt definiti ca fiind elemente de constructie, realizati in general din beton armat, de diferite dimensiuni, in functie de tipul fiecarei lucrari in parte. Majoritatea persoanelor nu stiu cu exactitate pentru ce anume sunt utilizati pilonii forati.

Ei bine, acestia se utilizeaza in special in cazul lucrarilor si a constructiilor care se axeaza pe transmiterea sarcinilor dintre pilonii forati si tipul locului de fundare.

Forma pilonilor forati

Pilonii forati difera din punct de vedere al formei, astfel incat se gasesc atat in forma patrata, cat si cilindrica si mai mult decat atat, este necesar ca lungimea sa fie indeajuns de mare, astfel incat sarcinile aferente sa fie transferate catre teren. De asemenea, se gasesc doua tipuri de piloni forati si anume:

  • Piloni forati din beton;

  • Piloni forati din beton armat.

Utilizare piloni forati

Se pare ca pilonii forati au utulizari multiple, astfel incat specialistii ii utilizeaza in urmatoarele locuri:

  • Fundatii: Pentru sustinerea sarcilor majore si a consolidarii fundatiilor pentru aproximativ toate tipurile de teren;

  • Consolidare terenurilor: au rolul de a preveni alunecarea terenurilor si de a le proteja, astfel incat le consolideaza;

  • Se utilizeaza in constructii pentru: tunel, pod, sosea, diguri.

Mai mult decat atat acestia difera si in functie de tipul efectului, intrucat sunt:

  • Piloni forati de dislocuire;

  • Piloni forati de indesare.

Pilonii forati de dislocuire sunt montati dupa realizarea gaurii si dupa ce se indeparteaza o cantitate de pamant substantial, insa similara cu cea a pilonului care trebuie sa fie introdus. 

Pilonii forati de indesare se introdus in pamant cu ajutorul unor metode mecanice, cum ar fi presarea, astfel incat statul de pamant sa fie compactat.

Insa, in general se utilizeaza si pentru a consolida acele terenuri inclinate, insa, asa cum mentionam in randurile de mai sus previn alunecarile de teren. De asemenea, pilonii forati sunt utili si in protejarea cladirilor sau a cailor de comunicatie.

Contacteaza-ne

Foraje Epuisment - KORVIO SRL

0722.908.634

0749.582.395

office@foraje-epuisment.ro

www.foraje-epuisment.ro

Cere oferta de pret