Logo
0722.908.634         office@foraje-epuisment.ro
Foraje Epuisment - KORVIO SRL
Foraje puturi apa si Denisipari puturi
Servicii de foraje puturi si denisipari puturi - suna-ne acum

Foraje epuisment, asecari

Suna acum si profita de promotiile lunii Martie la foraje puturi si denisipari. Reduceri de pana la 25%

Foraje epuisment

Lucrarile de epuisment (foraje epuisment) sunt realizate de catre firmele specializate in foraje puturi si foraje epuisment pentru a elimina acumularile de apa sau apele subterane pe timpul realizarii unor constructii de mari dimensiuni. In acest mod, prin mentinerea unui nivel freatic redus, se pot efectua lucrari, excavatii si constructii speciale sub nivelul freatic initial. In functie de cerintele clientului, nivelul terenului si cotele ce se impun, specialistii in foraje epuisment pot folosi diferite metode pentru desecarea freatica a zonei vizate.

Foraje epuisment sunt folosite de regula in cazul realizarii unor constructii cu fundatii adanci sau situate la nivelul primelor panze freatice ( cum ar fi parcarile subterane). Astfel vor fi sapate mai multe puturi epuisment din care apa va fi pompata continu pana va atinge un nivel care sa permita desfasurarea lucrarilor sau pana va disparea in totalitate. Inaintea oricarei operatiuni de acest gen se impune efectuarea unor studii hidrologice de epuisment.

Cele mai folosite metode in realizarea de foraje epuisment sunt:

  • Foraje epuisment prin pompare directa

  • Foraje epuisment prin folosirea de filtre acciculare

  • Drenaje epusiment orizontale

  • Drenaje de epuisment verticale

  • Drenaje de epuisment directe prin baze centrale

 

Foraje epuisment prin pompare directa

Acestea pot fi realizate atat pe suprafata ce urmeaza a fi excavata / amenajata cat si in afara acesteia, deoarece anumite foraje epuisment pot fi situate in afara suprafetei de lucru si pot ajuta la desecarea apelor din interiorul spatiului vizat fara a incomoda in vreun fel lucrarile ce au loc in perimetrul stabilit.

Ca si in cazul executarii unor foraje puturi obisnuite, foraje epuisment pot fi realizate prin doua metode: foraj uscat cu snecuri (maxim 20 m) sau foraj umed cu noroi bentonitic (maxim 100 m). Forajul uscat ofera avantajul de a creste permeabilitatea si de a usura drenajul apelor de pe suprafata dorita, dar este limitat si nu poate fi executat la adancimi mai mari de 20 de metri.

 

Foraje epuisment prin folosirea de filtre acciculare

Acest gen de foraje epuisment se folosesc de regula atunci cand avem de a face cu suprafete mici ce urmeaza a fi desecate. Se realizeaza prin realizarea unor foraje de mare adancime dar cu diametru redus si conectarea acestora la un sistem de pompare cu vid. Metoda folosirii de foraje epuisment cu filtre acciculare este extrem de apreciata datorita ujurintei realizarii instalatiei si a timpului redus de asamblare. Totusi metoda filtrelor acciculare nu poate fi folosita in cazul unor lucrari de mare anvergura, executate pe suprafete intinse, deoarece debitul de apa pe care il pot sustine aceste foraje epuisment este unul relativ redus.

Foraje epuisment si drenaje epuisment.

Drenarea este metoda prin care apele subterane sunt dirijate spre o zona care sa permita pomparea acestora cu ajutorul unor pompe de suprafata cu debit ridicat, pentru a permite realizarea unor lucrari sub nivelul solului (fundatii adanci, parcari subterane, tuneluri, constructii subterane, etc). Cele mai comune foraje epuisment si metode de drenaj sunt:

  • Drenaje epuisment de tip Californian

  • Drenaje epuisment orizontale

  • Drenaje epuisment verticale

  • Drenaje epuisment directe prin baze centrale.

Contacteaza-ne

Foraje Epuisment - KORVIO SRL

0722.908.634

0749.582.395

office@foraje-epuisment.ro

www.foraje-epuisment.ro

Cere oferta de pret